Daisy Correia

Nieuws

Weer zo’n heerlijk weekend

Als je op vrijdagmiddag vanuit Alkmaar via Amsterdam in vier uur naar Bergen op Zoom rijdt, dan moet je echt heel graag in Theater De Maagd willen optreden. We werden allerhartelijkst ontvangen en getrakteerd op een heerlijke broodmaaltijd.

Het grote podium was omgetoverd in een luxe restaurant helemaal gevuld met ronde tafels waar 10 personen aan konden plaatsnemen. Het theater was vroeger een kerk. De Heilige Maagdkerk werd door de Nederlandse architect Onno Greiner verbouwd tot Theater De Maagd, waarbij het interieur zo veel mogelijk gehandhaafd bleef. In 1990 was de verbouwing gereed. Daisy, Frank en António speelden in een prachtig decor. Aan het eind van de avond werd er zelfs tussen de tafels door een paar mensen gedanst op de fado “Uma casa Portuguese”.

Zondagmiddag had Frank Keijzer een thuiswedstrijd in de grote Sint-Nicolaas kerk van Edam. Daisy Correia en Frank lieten zich horen tijdens een benefietconcert met verschillende muziekstijlen, dus voor elk wat wils. Met de geweldige fado’s “Ó gente da minha terra”, “Canção do mar” en “Fadista” vulden ze de prachtige eeuwen oude kerk. Natuurlijk mocht het nummer over echte vriendschap niet ontbreken “Abraçe-me”. Hoe Daisy het elke keer weer lukt om de zaal enthousiast te krijgen om mee te zingen is haar grote geheim, maar ook in deze statige entourage wist ze iedereen weer te laten inhaken bij “Os Canaís” (Aan de Amsterdamse grachten). Daisy en Frank hielden hier een goed gevoel aan over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *