Daisy Correia

Meu abraço

 

Meu abraço (2013-2014)

Begonnen met pop- en rockmuziek, koos Daisy op haar achttiende voor de fado. Hoewel ze dacht alleen in de fado verder te gaan, bleek na een aantal jaar, dat zij de pop- en rockmuziek toch niet volledig vaarwel kon zeggen.

In de afgelopen jaren zijn ook andere culturen en achtergronden een rol gaan spelen in haar muzikale ontwikkeling. Meer en meer speelde ze met de gedachte de fado met verschillende muziekstijlen te combineren. De uitwerking van dit idee wordt door haar gepresenteerd in dit nieuwe theaterconcert ‘Meu abraço’.

In haar programma geeft Daisy uiting aan haar ‘nieuwe liefde’; de pop versus de fado. Ze brengt liedjes met prachtige teksten, die door diverse grote namen uit de Portugese fadoscene speciaal voor haar geschreven zijn. Naast het repertoire van haar nieuw verschenen album, zal zij in fadostijl een aantal klassiekers uit de popmuziek vertolken, maar er zal ook meer eigen werk te horen zijn.

In de afgelopen seizoenen tourde Daisy al succesvol door het land met haar programma’s waaronder, ‘Minha viagem pelo fado’ en ‘Daisy Correia canta José Afonso’.